Проєктування та виготовлення металоконструкцій: КМ та КМД

Проєктування та виготовлення металоконструкцій: КМ та КМД

08.04.2024
0

Поняття КМ та КМД у процесі виготовлення приміщень з металоконструкцій

Щоб приступити до виготовлення металоконструкцій, потрібно здійснити проєктування, основними етапами якого виступають:

  • розрахунки
  • вибір конфігурації
  • вибір перерізу металопрофілю
  • матеріали вхідних деталей тощо.

Металоконструкції мають наступні скорочення – КМ (конструкції металеві) та КМД (конструкції металеві детальні). Ці позиції, відповідно, входять до розділу КР (конструктивні рішення).

Виготовлення та проєктування металоконструкцій

Зазвичай, конструктори займаються проєктуванням АutoCAD або SCAD. Існують інші програми, більш вузькоспеціалізовані. Щоб уникнути зайвих витрат та знизити вагу вузлів, знадобляться спеціальні програми. З ними можна значно скоротити час створення проєкту та виробничий цикл. Результатом виступить креслення загального виду виробу та основних вузлів, інші моменти. На початковому етапі проєктування відбувається прийняття найважливіших рішень щодо того, яким буде тип та характеристика будівлі з металоконструкції.

Проєктування конструкцій металевих та його етапи

Щоб створити даний проєкт, потрібно використати вже готовий розділ КМ. Він включає детальні креслення та список паперів, що знадобляться при виготовленні металоконструкцій.

Приблизна вартість та строки виготовлення

Приблизна вартість проєкту залежить від вимог кожного окремого замовника та розраховується індивідуально. Також слід зауважити, що вона не привʼязана до тоннажу. Щоб побудувати стандартний магазин, що матиме площу 150 кв.м, знадобиться пристойна сума. Проєкт під експертизу буде коштувати набагато дорожче за робочу документацію по будівництву.

Відгуки0
Написати відгук
Увага: HTML розмітка не підтримується. Використовуйте звичайний текст.